Historische avond

De eerstvolgende  Historische Avond van Oud Woudenberg  plaats op 26 oktober 2017.  Deze avond wordt gehouden in de Voorhof, Nico Bergsteijnweg 139, Woudenberg  

Voor de pauze nemen wij u  met fotobeelden mee naar Ridderhofstad Geerestein.
Met name bewoners vanaf 1834 , de familie Hooft,  hebben  belangrijke economische en sociale initiatieven  voor en in Woudenberg ontwikkeld.
Deze historische avond is tevens de aanloop naar  een uitgebreide expositie van Ridderhofstad Geerestein en de familie Hooft in de Oudheidkamer welke vanaf 27 oktober 2017 gedurende ca 5 maanden getoond wordt.
U zult positief verrast zijn wat de familie Hooft voor Woudenberg heeft gedaan.

 Na de pauze laten wij u een prachtige film zien van de ondertussen verdwenen Roomboterfabriek de Vooruitgang te Woudenberg ( 1897) alsmede  de Coöperatie (1907). Dit is een Jubileumfilm opgenomen in 1957 en laat zien hoe beide bedrijven in werking waren en hoe toen het jubileum gevierd werd.
Carola Wittenberg (kleindochter van Annie Robbertsen) heeft  de oude film voorzien van tekst, geluid en muziek.  De tekst is recent  met behulp  van voormalige melkfabriekwerknemers samengesteld. Oud-medewerker van de melkfabriek, Hans van Pelt, voorziet  met gesproken tekst de film van de nodige achtergrondinformatie.
Voor velen van u zal het een feest van herkenning zijn.

De avond begint zoals  gebruikelijk om 19.30 uur met een gratis kopje koffie of thee.
Het programma start om 20.00 uur. Aan het einde van de avond  wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de onkosten van de avond.