Historische avond april 2018

De eerste Historische Avond van Oud Woudenberg van 2018 vindt plaats op 18 april. Bij deze editie is Eben Haëzer weer de plaats van handeling.

De avond begint met een bijzondere presentatie. Johan de Kruijff zal het boek “Afgemarcheerd” presenteren.
Ronald Polak, voorzitter van de Historische Kring Leusden is de schrijver in samenwerking met medewerking van Johan de Kruijff.
Dit boek gaat over de ontwapening van Duitsers op de grens van Woudenberg en Leusden.
In dit boek wordt de samenhang duidelijker waarom en wat de Duitsers deden in de laatste weken van de oorlog in de omgeving van Woudenberg en Leusden en hoe zij ontwapend werden. Met prachtige foto’s uit die tijd wordt dit verhaal in grote lijnen verteld.
Vele verhalen zijn afkomstig van Woudenbergse ooggetuigen.
Het is onzeker of het boek tijdens de historische avond nog te koop is, daarom raden wij u aan het te bestellen in de voorverkoop.

(Het boek verschijnt in april bij de Historische Kring Leusden. In Woudenberg is het door voorinschrijving bij Oud Woudenberg te koop voor € 17 en wordt in april 2018 uitgegeven. Om zeker te zijn dat u in bezit komt van dit mooie boek dient u vóór 15 maart a.s. een email sturen naar onze donateuradministrateur abwassink@hotmail.com met uw naam adres en telefoonnummer.
Als u tegelijk met de email het bedrag € 17 overmaakt op rekening van Oud Woudenberg  NL79 RABO 0372 4344 01 onder vermelding van “Afgemarcheerd “ is uw bestelling compleet.)

Na de pauze wordt een 40 minuten durende film getoond van Amersfoort in de tweede wereldoorlog. Het zijn unieke originele opnamen van amateurs door Archief Eemland samengebracht. U ziet beelden uit onze regio van de inval, de parades van de bezetter, een kijkje in Kamp Waterloo en Leusderend alsmede het vertrek van de bezetter en tenslotte de uitbundige bevrijdingsfeesten met de Canadezen.

De avond begint zoals gebruikelijk om 19.30 uur met een gratis kopje koffie of thee.
Het programma start om 20.00 uur. Aan het einde van de avond wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de onkosten van de avond.