Stambomen

Familie Link Korte omschrijving
Harskamp Familie Harskamp De naam is waarschijnlijk afkomstig van de Veluwe. De Harskamp is nu meest bekend als een legerplaats van de Kon. Landmacht, in de buurt van Otterlo. Het dorp Harskamp ligt op de Veluwe, op 52.7 NB en 5.46 OL, hemelsbreed maar ongeveer 25 km van Woudenberg. Als je vroeger van Harskamp naar Woudenberg verhuisde, heette je dus met gemak “van Harskamp”.
Termaten Familie Termaten De naam Ter Ma(a)ten / Terma(a)ten stamt oorspronkelijk niet uit Woudenberg, maar hoogstwaarschijnlijk uit Rekken bij Eibergen in de Achterhoek. Bij generatie IV zien we dat een Lubbert Gerrits van der Maet(e) vanuit Voorst naar Woudenberg komt. We beschouwen hem dan maar als de stamvader van alle Woudenbergse Termatens en Ter Matens.
Vlastuin Familie Vlastuin De familie (van) Vlastuin vindt haar oorsprong op de boerderij Groot Vlastuin, eertijds gelegen in de buurtschap Donkelaar tussen Scherpenzeel en Woudenberg. Groot Vlastuin is eeuwenlang in bezit geweest van het Amersfoortse mannenklooster Mariënhof. In 1691 wordt Johannes Cornelisz van Vlastuijn beleend met de ernaast gelegen boerderij Wittenberg onder Scherpenzeel. In 1706 wordt zijn broer Jan Cornelisz van Wittenberg de nieuwe eigenaar. Zijn nakomelingen noemen zich Van Wittenberg.