Historisch kijkcafé 3 september 2019: 'Verdwenen Woudenbergs erfgoed'Dinsdag 3 september is in het Huiskamercafé in het Cultuurhuis weer een Historisch kijkcafé, georganiseerd door Oud Woudenberg.
Aansluitend  vindt de onthulling  en opening plaats van het Woudenbergse pad.
 
Het thema is `Verdwenen Woudenbergs erfgoed`.

Tussen 15.00 uur en 16.30 uur wordt u door Johan de Kruijff meegenomen met vele plaatjes van verdwenen Woudenbergs oude plekjes.
Eerst komt het ontstaan van Woudenberg aan de beurt en hoe Woudenberg aan haar naam komt. Dan weet u ook waarom Woudenberg destijds kastelendorp wordt genoemd.
Daarna wordt een rondreis door Woudenberg gemaakt waar recent of lang geleden fraaie gebouwen stonden.
Graag laat hij u ook aan het woord, over wat voor herinneringen u hieraan heeft. Waarschijnlijk komen we tijd te kort maar dan komt bij een volgende kijkcafé aan de beurt.

Aansluitend zal Job van der Mijl u mee  naar buiten nemen om naast het terras van het Cultuurhuis het startbord  van het Woudenbergse pad te laten onthullen  door wethouder Pieter de Kruif.
De eerste daarbij behorende kaart met beschrijvingen zal dan aan de wethouder worden aangeboden worden.
Deze  wandelroute  kunt u op elk gewenst moment  afleggen en heeft een lengte van ca 15 kilometer. De wandelroute  voert langs vele van de door Johan de Kruijff deze middag getoonde Woudenbergs erfgoedplekken.
U bent van harte welkom.

Toegang: vrije gift